To πρόγραμμα ακολουθιών των Χιστουγέννων στην Ενορία του Αγίου Γεωργίου Μονάχου (Βεστεντ) Gollierstraße 55, 80339 München

Πρόγραμμα λειτουργιών Ενορίας Αγίων Πάντων - Δεκέμβριο 2024

Ύψωσις του τιμίου Σταυρού : Το πρόγραμμα των ενοριών στο Μόναχο

14.09.2024 Πατήστε στη φωτογραφία για να μεταβείτε στο άρθρο
14.09.2024 Πατήστε στη φωτογραφία για να μεταβείτε στο άρθρο

Στιγμιότυπα από τις εορταστικές εκδηλώσεις της ενορίας των Αγίων Πάντων Μονάχου στις οποίες χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος.

Πανηγύρι σήμερα ανήμερα της γιορτής των Αγίων Πάντων  στην  ενορία του Μονάχου

Διήμερο εκδηλώσεων της Ενορίας των Αγίων Πάντων Μονάχου με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης

Eκδρομή στην Κωνσταντινούπολη διοργανώνει η Ενορία των Αγίων Πάντων Μονάχου

Συμμετοχή της Μητρόπολης Γερμανίας στην εκστρατεία του Δήμου Μονάχουγια συμμετοχή στις Ευρωεκλογές, στις 9 Ιουνίου 2024

25.05.2024 Πατήστε στη φωτογραφία για να μεταβείτε στο άρθρο
25.05.2024 Πατήστε στη φωτογραφία για να μεταβείτε στο άρθρο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ. Συμμετοχή σε προγράμματα Δήμου Μονάχου

18.052024 Πατήστε στη φωτογραφία για να μεταβείτε στο άρθρο
18.052024 Πατήστε στη φωτογραφία για να μεταβείτε στο άρθρο

Πρόγραμμα ακολουθιών Μεγάλης Εβδομάδας στους ΙΝ Αγίων Πάντων και Αγ. Γεωργίου Μονάχου

Ψυχοσάββατο στον ΙΝ των Αγίων Πάντων Μονάχου

09.03.2024 Πατήστε στη φωτογραφία για να μεταβείτε στο άρθρο
09.03.2024 Πατήστε στη φωτογραφία για να μεταβείτε στο άρθρο

Tο πρόγραμμα των Ενοριών των Αγίων Πάντων και Αγίου Γεωργίου στο Μόναχο

Στιγμιότυπα από τη παρουσίαση του βιβλίου της Korinna Zinovia Weber " Die Griechisch-Orthodoxe Allerheiligenkirche in München – Ein Bauprojekt der Ökumene als kulturelle und geistige Brücke zwischen Ost und West" που πραγματοποιήθηκε στο πολιτιστικό κέντρο της ενορίας των Αγίων Πάντων

27.11.2023

Μόναχο: Παρουσίαση του τόμου: HAGIA SOPHIA - Οι εκκλησίες της σοφίας του Θεού σε όλο τον κόσμο

14.11.2023 Πατήστε στη φωτογραφία για να μεταβείτε στο άρθρο
14.11.2023 Πατήστε στη φωτογραφία για να μεταβείτε στο άρθρο

ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ - Τελετή Μνήμης για τον Θεόδωρο Βουλγαρίδη

24.06.2023 Πατήστε στη φωτογραφία για να μεταβείτε στο άρθρο
24.06.2023 Πατήστε στη φωτογραφία για να μεταβείτε στο άρθρο

Στιγμιότυπα από το πανηγύρι στον ΙΝ των Αγίων Πάντων Μονάχου (11.06.2023)

Ανήμερα των Αγίων Πάντων, την Κυριακή 11 Ιουνίου, το πανηγύρι της ενορίας του ΙΝ στο Μόναχο

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙς ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

 

Το Όνομα και η ζωή του Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή στον επίσημο Πολιτιστικό οδηγό του Δήμου Μονάχου

 

Ο Δήμος Μονάχου έχει πρόσφατα τυπώσει πολιτιστικούς οδηγούς με περιηγήσεις σε ιστορικά σημαντικούς τόπους 22 δημοτικών διαμερισμάτων της πόλης.

 

Οι πολιτιστικοί οδηγοί έχουν τον τίτλο „Πολιτιστικά Ιστορικά Μονοπάτια“ (KulturGeschichtsPfade) και αποσκοπούν στο να γνωρίσουν οι κάτοικοι Μονάχου και οι επισκέπτες από όλο τον κόσμο τα αξιοθέατα της πόλης Μονάχου, τους ιστορικούς χώρους και τα σπίτια ή τους τόπους εργασίας σημαντικών προσωπικοτήτων. Τα „Πολιτιστικά Ιστορικά Μονοπάτια“ διατίθενται σε μορφή φυλλαδίου (εγχειριδίου), με πινακίδες προσανατολισμού που δείχνουν την αντίστοιχη διαδρομή και τον αντίστοιχο σταθμό. Είναι σχεδιασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να διανυθούν οι διαδρομές με τα πόδια ή με ποδήλατο.

 

Όπως είναι γνωστό, ο διεθνούς φήμης μαθηματικός Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή (1873-1950) έζησε με την οικογένειά του στην περιοχή Bogenhausen/Μονάχου, δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Μονάχου και απέθανε και ετάφη στο Μόναχο.

 

Με αφορμή την Ελληνο-Βαυαρική εκδήλωση Μνήμης Καραθεοδωρή που έλαβε χώρα το 2019 στο Μόναχο και τις περαιτέρω παρεμβάσεις του Πρωτοπρεσβυτέρου Αποστόλου Μαλαμούση στον Δήμο Μονάχου συμπεριλήφθηκε και ο μακαριστός Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή (με κείμενο και φωτογραφία του στο γραφείο της οικίας του στην Rauchstr.8) στο „Πολιτιστικό Ιστορικό Μονοπάτι 13 Bogenhausen".

 

Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι όλα τα γεγονότα, ιστορικά κτίρια και οι προσωπικότητες της περιοχής Bogenhausen αναφέρονται στο „Πολιτιστικό Ιστορικό Μονοπάτι 13 Bogenhausen“ σε 2-3 σελίδες, για τον Καραθεοδωρή όμως αφιέρωσε ο Δήμος Μονάχου 4 σελίδες.

 

Το „Πολιτιστικό Ιστορικό Μονοπάτι13 Bogenhausen" καθώς και τα Πολιτιστικά Ιστορικά Μονοπάτια των άλλων δημοτικών διαμερισμάτων Μονάχου  είναι αναρτημένα και στο διαδίκτυο:

 

 KulturGeschichtsPfade – Landeshauptstadt München

 

Στα γραφεία της Ενορίας των Αγίων Πάντων Μονάχου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να προμηθευτούν δωρεάν αντίτυπα του εγχειριδίου „Πολιτιστικό Ιστορικό Μονοπάτι 13 Bogenhausen", που μας παρεχώρησε ευγενώς ο Δήμος Μονάχου.

Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης

24.05.2023

Το πρόγραμμα ακολουθιών στις τρεις ορθόδοξες ενορίες Μονάχου - Πάσχα 2023

Ενορία Αγίου Γεωργίου στο Μόναχο. Επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωσης 10 χρόνων λειτουργίας

Ενορία Αγίου Γεωργίου Μονάχου
26.01.2023 Πατήστε στη φωτογραφία για να μεταβείτε στο άρθρο

Αγιασμός υδάτων στη λίμνη του Καρλσφελντ (ενορία Αγ. Στεφάνου Νταχάου) Βίντεο: Σοφία Πυργέλη

Θεοφάνεια 2023 στο Μόναχο, ενορία Αγίου Γεωργίου

Θεοφάνεια 2023 στο Μόναχο, ενορία Αγίων Πάντων

Ενορία Αγίου Γεωργίου Μονάχου - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Πρόγραμμα λειτουργιών ενορίας Αγίων Πάντων

Μια εξαίσια μουσική εκδήλωση με θέμα „ΕΛΛΑΣ“ στην πόλη Ottobrunn που είναι αδελφοποιημένη με την πόλη του Ναυπλίου

ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΛΑΜΟΥΣΗΣ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Μια εξαίσια μουσική εκδήλωση με θέμα „ΕΛΛΑΣ“ στην πόλη Ottobrunn που είναι αδελφοποιημένη με την πόλη του Ναυπλίου

 

Στις 17 Σεπτεμβρίου 2022 έλαβε χώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ottobrunn της Βαυαρίας, μια εξαίσια μουσική εκδήλωση με την υψίφωνο (σοπράνο) κ. Βάσια Αλάτη και τον βιρτουόζο Ιάπωνα πιανίστα κ.Yuto Kiguchi.

 

Η κ. Αλάτη, ελληνο-ολανδικής καταγωγής, γεννήθηκε το 1992 σπούδασε μουσική και μονωδία στο Ωδείο Αθηνών, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Βιέννη και έχει λάβει μέρος σε πολλές συναυλίες, ρεσιτάλ, κοντσέρτα, σε παραγωγές όπερας κ.λ.π.

 

Η κ. Αλάτη ερμήνευσε τα ποιήματα του Διονυσίου Σολωμού „Ο Απρίλης με τον έρωτα“ και „Στην Σκιά χειροπιασμένες“, μελοποιημένα από τον Γεώργιο Καζάσογλου (1908-1984), πέντε ελληνικά λαικά τραγούδια μελοποιημένα από τον Maurice Ravel (1875- 1937), το ποίημα του Καβάφη „Ενώπιον του αγάλματος του Ενδυμίωνος“ μελοποιημένο από τον Jean Coulthard (1908-2000), καθώς επίσης και μουσικές συνθέσεις των Franz Schubert, Bolko von Hochberg, Ermanno Wolf-Ferrari, Fryderyk Chorin, Johannes Brahms και Richard Strauss.

 

Οι δύο μουσικοί, η κ. Αλάτη και ο κ. Kiguchi έλαβαν το „Βραβείο Dr. Herbert Speckner“ σε διεθνή μουσικό διαγωνισμό με τραγούδια και μουσική που έχουν επηρεαστεί από την αρχαία Ελλάδα. Ο διαγωνισμός αυτός διεξήχθη τον Ιούνιο 2022 στην πόλη Görlitz της Γερμανίας και ήταν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βερολίνο και του Δήμου Görlitz.

 

Το βραβείο προκηρύχθηκε από τον Δήμο Ottobrunn προς τιμή του μακαριστού Dr. Herbert Speckner ενός ιστορικού, συγγραφέα, μεγάλου φιλέλληνα και θερμού υποστηρικτή του „Μουσείου Βασιλέας Όθωνας της Ελλάδας“ στο Ottobrunn.

 

Η πολυταλαντούχος μουσικός και υψίφωνος κ. Αλάτη, με τη θαυμάσια και στεντόρια φωνή και με τη χαριτωμένη παρουσία της, καθώς επίσης και ο βιρτουόζος ιάπωνας πιανίστας κ. Kiguchi ενθουσίασαν το γερμανοελληνικό κοινό στην εκδήλωση στο Ottobrunn και καταχειροκροτήθηκαν.

 

Από πλευράς της Παροικίας μας παρευρέθησαν ο Γενικός Πρόξενος Μονάχου κ. δρ. Βασίλειος Γκουλούσης, ο Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης, Αρχιερατικός Επιτετραμμένος για τις δημόσιες σχέσεις με τη Bαυαρική Πολιτεία, ο επιστήμονας της πληροφορικής κ. Χρήστος Μαραζίδης, η εκπαιδευτικός κ. Ευμορφία Καραγιάννη, ο κ. Πηλείδης κ.α.

 

Φωτο: (από αριστερά) ο Δήμαρχος της πόλης Ottobrunn κ. Thomas Loderer, ο Ιάπωνας πιανίστας κ. Kiguchi, η υψίφωνος κ. Αλάτη, ο Γενικός Πρόξενος κ. δρ. Βασίλειος Γκουλούσης, και ο Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης, εν μέσω δύο κυριών από την οικογένεια Dr. Herbert Spekner.(Φωτο Μαλαμούσης)

 

π. Απόστολος.

 

Ορθόδοξη Ευλογία για τα 864α γενέθλια της πόλης Μονάχου

21.06.2022 Πατήστε στη φωτογραφία για να μεταβείτε στο άρθρο
21.06.2022 Πατήστε στη φωτογραφία για να μεταβείτε στο άρθρο

Aπό το πανηγύρι των Αγίων Πάντων Μονάχου Φωτο: Σ. Μ.

Στις 19 Ιουνίου το πανηγύρι στην αυλή του ΙΝ των Αγίων Πάντων

Διορθόδοξη λειτουργική έναρξη του θερινού εξαμήνου 2022 του Τμήματος Ορθοδόξου Θεολογίας, στο Πανεπιστημίου Μονάχου

23.05.2022 Πατήστε στη φωτογραφία για να μεταβείτε στο άρθρο
23.05.2022 Πατήστε στη φωτογραφία για να μεταβείτε στο άρθρο

ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΛΑΜΟΥΣΗΣ (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

25.04.2022 Πατήστε στη φωτογραφία για να μεταβείτε στο άρθρο
25.04.2022 Πατήστε στη φωτογραφία για να μεταβείτε στο άρθρο

Μια ενδιαφέρουσα σπάνια βαυαρική παράσταση του Εσταυρωμένου Χριστού την Μεγάλη Παρασκευή.

Μια ενδιαφέρουσα σπάνια βαυαρική παράσταση του Εσταυρωμένου Χριστού την Μεγάλη Παρασκευή.

 

Η βαυαρική λαἲκή ευσέβεια καθιέρωσε ήδη από τον 17ο αιώνα μια συνολική και λεπτομερή παρουσίαση του Πάθους του Χριστού με τα σύμβολα των βασανιστηρίων τοποθετημένα πάνω στον Σταυρό της Μεγάλης Παρασκευής.

 

Σε πολλές εκκλησίες στη Βαυαρία, στην Αυστρία, στην Ελβετία και στην Γαλλία υπάρχουν τέτοιου είδους αγιογραφημένες παραστάσεις. Επίσης υπάρχουν και ξυλόγλυπτες παραστάσεις σε υπάθριους χώρους, όπως λ.χ. σε βουνά, λόφους και δασικά μονοπάτια, όπου υπάρχουν τάματα και προσκυνήματα, καθώς επίσης και σε προσόψεις οικιών.

 

Η θεματολογία της πολυμερούς παράστασης επί του Σταυρού συμπεριλαμβάνει τον Μυστικό Δείπνο, την προδοσία του Ιούδα, την σύλληψη και τον βασανισμό του Κυρίου, την Σταύρωση, την Αποκαθήλωση και την Ταφή του Ιησού. Η παράσταση αυτή αποκαλείται „Arma-Christi-Kreuz“ δηλαδή „Ο Σταυρός του Χριστού με τα όπλα (εργαλεία) του πάθους“.

 

Ο βαυαρός γλύπτης και καλλιτέχνης κ. Ulrich Grams αποτύπωσε την μακραίωνη αυτή βαυαρική παράδοση του μαρτυρίου και του σταυρικού πάθους του Κυρίου με 25 χαρακτηριστικά δείγματα και εργαλεία των Παθών του Κυρίου σε ένα μεγάλων διαστάσεων Σταυρό και τον τοποθέτησε το 2007 στην είσοδο της οικίας του και του εργοταξίου του στο Μόναχο.

 

Πάνω από την κεφαλή του Χριστού εικονίζονται ο ακάνθινος στέφανος, το ρολόι με την ώρα θανάτου του Χριστού και ο αλέκτορας που λάλησε τρεις φορές, όταν ο Πέτρος αρνήθηκε τρεις φορές τη σχέση του με τον Χριστό.

 

Στο οριζόντιο τμήμα του Σταυρού τοποθετήθηκαν (από αριστερά) ένα αγκαθωτό ρόπαλο, η λόγχη, τα ζάρια των στρατιωτών που μοίρασαν τον άρραφο χιτώνα του Χριστού, το δοχείο με το νερό (νιπτήρας) που έπλυνε ο Πιλάτος τα χέρια του, το Ποτήριο του Μυστικού Δείπνου, δύο φανάρια για να δηλώσουν τον ολονύκτιο βασανισμό του Χριστού, διάφορα εργαλεία βασανισμού και το καλάμι με τον σφόγγο με τον οποίο έδωσαν το όξος στον σταυρωμένο Κύριο.

 

Κάτω από το πόδια του Ιησού είναι ένα μαστίγιο, η πέννα που υπέγραψε ο Πιλάτος την καταδίκη σε θάνατο, ο άρραφος χιτώνας, το σχοινί με το οποίο έδεσαν τον Χριστό στην κολώνα, η σκάλα για να ανεβάσουν τον Χριστό στο Σταυρό και για την Αποκαθήλωση, το ξίφος με το κομμένο αυτί του Πέτρου, το άγιο Μανδήλιο, στο οποίο αποτυπώθηκε η μορφή του Χριστού, όταν η Βερονίκη σκούπισε το πρόσωπό του στον δρόμο προς τον Γογλοθά, η αξίνη και το φτυάρι με τα οποία άνοιξαν την οπή στον Γολγοθά για να στηθεί ο Σταυρός, το πουγγί με τα τριάκοντα αργύρια του Ιούδα, η τανάλια και το σφυρί για την Αποκαθήλωση.

 

Στη βάση του Σταυρού εικονίζονται τα καρφιά που θανάτωσαν τον Χριστό ενώ υπάρχει και η αφιέρωση του καλλιτέχνη με το κείμενο:

 

„Ιδού ο άνθρωπος, ο Ιησούς μου, ο ελεήμων και φιλεύσπλαχνος“.

 

2007

 

Ανάλογη συνολική περιγραφή των βασανιστηρίων του Χριστού υπάρχει και στην υμνολογία της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, την Μεγάλη Παρασκευή, στο υπόμνημα του Τριωδίου του Όρθρου, όπου αναφέρονται τα ακόλουθα.

 

Τῇ ἁγία καὶ μεγάλη Παρασκευή, τὰ ἅγια καὶ σωτήρια καὶ φρικτὰ Πάθη τοῦ Κυρίου καὶ Θεοῦ καὶ Σωτῆρος ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ ἐπιτελοῦμεν, τοὺς ἐμπτυσμούς, τὰ ῥαπίσματα, τὰ κολαφίσματα, τὰς ὕβρεις, τοὺς γέλωτας, τὴν πορφυρᾶν χλαίναν, τὸν κάλαμον, τὸν σπόγγον, τὸ ὄξος, τοὺς ἤλους, τὴν λόγχην, καὶ πρὸ πάντων, τὸν σταυρόν, καὶ τὸν θάνατον, ἃ δι' ἡμᾶς ἑκὼν κατεδέξατο, ἔτι δὲ καὶ τὴν τοῦ εὐγνώμονος Ληστοῦ, τοῦ συσταυρωθέντος αὐτῷ, σωτήριον ἐν τῷ Σταυρῶ ὁμολογίαν.

 

Στίχοι εἰς τὴν Σταύρωσιν

 

Ζῶν εἰ Θεὸς σύ, καὶ νεκρωθεὶς ἐν ξύλῳ, Ὦ νεκρὲ γυμνέ, καὶ Θεοῦ ζῶντος Λόγε.

 

Τὴ ὑπερφυεῖ καὶ περὶ ἡμᾶς παναπείρω σου εὐσπλαγχνία, Χριστὲ ὁ Θεός, ἐλέησον ἡμᾶς. Ἀμήν.

 

Με ευχές για μία Αγία Μεγάλη Εβδομάδα και ένα ευλογημένο Πάσχα

 

π. Απόστολος Μαλαμούσης

 

//////////////////////////////////////

 

Στη φωτογραφία:

 

Ο Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης με τον καλλιτέχνη και δημιουργό κ. Ulrich Grams, μπροστά στην είσοδο της οικίας του καλλιτέχνη με τον Εσταυρωμένο και τα μαρτυρικά.

 

(Φωτο: Μαλαμούσης, Αδημούδης)

 

Το πρόγραμμα Ακολουθιών της Ενορίας Salvatorkirche στο Μόναχο

Πρόγραμμα ακολουθιών στην ενορία Αγίου Γεωργίου στο Μόναχο, Gollierstr.

H ενορία των Αγίων Πάντων Μονάχου δημοσίευσε το πρόγραμμα λειτουργιών της Μεγάλης Εβδομάδας

To πρόγραμμα των τριών Ορθόδοξων Ενοριών Μονάχου για το επόμενο 15νθήμερο

Εκδήλωση στο Μόναχο κατά της πανδημίας του κορωνοΪού- Του π. Απόστολου Μαλαμούση

14.02.2022 Πατήστε στη φωτογραφία για να μεταβείτε στο άρθρο
14.02.2022 Πατήστε στη φωτογραφία για να μεταβείτε στο άρθρο

Η Ελληνική Παροικία στο Μόναχο δεν λησμονεί τον αλήστου μνήμης Κωνσταντίνο Καραθεοδωρή.

Ανακοίνωση Ενορίας Αγίων Πάντων Μονάχου

 

Στις 2 Φεβρουαρίου 2022, ημέρα μνήμης θανάτου του παγκοσμίου φήμης μαθηματικού Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή, έλαβε χώρα επιμνημόσυνη δέηση μπροστά στον ιωνικό κίονα Καραθεοδωρή που βρίσκεται, ως γνωστό, στην αυλή του ιερού Ναού των Αγίων Πάντων Μονάχου. Η τελετή έλαβε χώρα στα πλαίσια  μιας σύσκεψης μιας επιτροπής εργασίας της παροικίας μας για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

 

Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσαν ο εφημέριος του Ναού των Αγίων Πάντων Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Βλέτσης, εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο 1ο Ελληνικό Σχολείο Μονάχου, ο πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης και ο  πρόεδρος του Τμήματος Ορθόδοξης Θεολογίας στο Πανεπιστήμιο Μονάχου, ελλογιμότατος καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Νικολακόπουλος.

 

Παρέστησαν ο κ. δρ. Βασίλειος Γκουλούσης, Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Μόναχο και Βαυαρία, η κ. δρ. Λίλια Διαμαντοπούλου, καθηγήτρια στο Τμήμα Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μονάχου, η κ. δρ. Βασιλεία Τριάρχη-Χέρρμανν, πρόεδρος του Ιδρύματος ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ, ο κ. Σταύρος Κωσταντινίδης, δικηγόρος και πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Μονάχου, ο ιατρός κ. δρ. Ανδρέας Μοράκης από την Πρωτοβουλία Ελλήνων Ιατρών Μονάχου και περιχώρων, ο κ. Emanuel Lechenmayr από το Ινστιτούτο Βαυαρικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Μονάχου, και οι συνεργάτες του Γενικού Προξενείου Μονάχου κ. Γεώργιος Μεχτερίδης και κ. Σπυρίδων Νούλας.

 

Φωτογραφία 1 (από αριστερά) Καθηγητής Κωνσταντίνος Νικολακόπουλος, πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης, πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Βλέτσης.

 

Φωτογραφία 2 (από αριστερά πρώτη σειρά) πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Βλέτσης, Γεώργιος Μεχτερίδης, πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης, Γενικός Πρόξενος κ. δρ. Βασίλειος Γκουλούσης, κ. δρ. Βασιλεία Τριάρχη-Ηερρμανν, κ. Σταύρος Κωσταντινίδης, κ. δρ. Ανδρέας Μοράκης

(από αριστερά δεύτερη σειρά) κ. Σπυρίδων Νούλας, καθηγητής κ. δρ. Κωνσταντίνος Νικολακόπουλος, κ. Emanuel Lechenmayr.

 

Φωτο: Adimudis

 

Με ευχές

 

π. Απόστολος Μαλαμούσης.