Ανακοίνωση της Επιτροπής Καταστατικού 25.06.24

Ανακοίνωση 

Της Επιτροπής Καταστατικού της υπό ίδρυσης Ελληνικής Κοινότητας 

Το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Ιουνίου, η Επιτροπή Καταστατικού συμμετείχε με δικό της περίπτερο στο Strassenfest του Evangelisches Migrationszentrum στο Ελληνικό Σπίτι του Μονάχου και στην παράσταση του παιδικού θεατρικού της πολιτιστικής ομάδας ΜΠΟΕΜ.  

 

Ο σκοπός της συμμετοχής της, ήταν να προβάλει τις διεργασίες που ξεκίνησαν επίσημα στις 20 Ιανουαρίου του 2024 από τη σύσκεψη των Ελλήνων με σκοπό την ίδρυση μιας σύγχρονης, πρωτοποριακής, δημιουργικής  και ενεργής Ελληνικής Κοινότητας, που τόσο πολύ έχει λείψει στο χώρο του Μονάχου τα τελευταία χρόνια.  

Η απήχηση όσων βρέθηκαν στο τραπεζάκι της Επιτροπής ήταν εξαιρετικά θετική, εκφράστηκε από όλους η ανάγκη για μια κοινότητα που θα αγκαλιάζει τις δραστηριότητες όλων των Ελλήνων στην περιοχή, τονίστηκε από όλους ο αντίκτυπος της απουσίας ενός φορέα με αυτά τα χαρακτηριστικά μέχρι σήμερα.  

 

Αντίστοιχη – και απρόσμενη – ήταν και η ανταπόκριση μη Ελλήνων, που θέλουν να δουν ένα ζωντανό οργανισμό των Ελλήνων στην περιοχή.  

 

Η αποδοχή της πρωτοβουλίας από οργανωμένες δομές της πόλης ήταν επίσης πολύ θετική και πολλά υποσχόμενη.  

 

Η Επιτροπή Καταστατικού εκφράζει την ικανοποίησή της για τα αποτελέσματα αυτής της πρωτοβουλίας. Επιβεβαιώθηκε στην εκτίμηση της, ότι η ίδρυση της Ελληνικής Κοινότητας που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των Ελλήνων της περιοχής είναι το άμεσα ζητούμενο σήμερα.  

 

Η Επιτροπή Καταστατικού (*), συνεχίζει το έργο της επεξεργασίας του Καταστατικού της υπό ίδρυσης Κοινότητας στο Μόναχο.  

 

Καλεί όλους τους Έλληνες, τους πολιτιστικούς και πολιτικούς φορείς της ομογένειας, να συνεισφέρουν ενεργά πλέον στην τελική φάση της διαμόρφωσης του και στην ίδρυση της Κοινότητας.  

 

Συνεχίζουμε απρόσκοπτα για την ίδρυση της Ελληνικής Κοινότητας στο Μόναχο!  

Μόναχο, 24.06.2024 

Η Επιτροπή Καταστατικού 

 

(*) Η Επιτροπή αποτελείται από μια ομάδα 17 εθελοντών ελληνικής καταγωγής, διαφορετικών ηλικιών και εκπαιδευτικών επιπέδων. Όλοι μας προσφερθήκαμε εθελοντικά μετά την τελευταία επίσημη συνάντηση της 21.01.2024, για να βοηθήσουμε στη δημιουργία του καταστατικού για την ίδρυση της Ελληνικής Κοινότητας του Μονάχου. Η επιτροπή είναι πάντα ανοιχτή σε νέους εθελοντές που θα ήθελαν να βοηθήσουν στην περαιτέρω επεξεργασία. Επιπλέον, οι συνεδριάσεις μας είναι ανοικτές στο κοινό και ο καθένας μπορεί να παρακολουθεί τις συνεδριάσεις ως παρατηρητής. Το μόνο που απαιτείται είναι η προηγούμενη δήλωση στην Επιτροπή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο elkmuc@gmail.com