Δελτίο τύπου Επιτροπής Καταστατικού

Δελτίο Τύπου της Επιτροπής Καταστατικού της υπό ίδρυση Κοινότητας Ελλήνων στο Μόναχο

 

Συνεδρίασε στις 02.06.2024, στο Μόναχο, η Επιτροπή Καταστατικού, που ορίστηκε στην ανοιχτή σύσκεψη-συγκέντρωση για ίδρυση Κοινότητας Ελλήνων στο Μόναχο στις 20.01.2024.

 

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των ημερίδων που αποφάσισε η Επιτροπή, ώστε να προχωρήσει πιο γρήγορα και αποτελεσματικά η επεξεργασία των άρθρων του Καταστατικού.

 

Η επόμενη ημερίδα επεξεργασίας του, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 09.06.2024, στο χώρο του IGFeuerwache(Ganghoferstraße 41, 80339 München).

Σε αυτή θα καλυφθούν τα σχετικά άρθρα, που αφορούν στις συνελεύσεις της Κοινότητας και χρόνου δοθέντος η επεξεργασία θα επεκταθεί σε άρθρα σχετικά με το Διοικητικό Συμβούλιο και την Ελεγκτική Επιτροπή.

 

Η Επιτροπή είναι ανοιχτή οποιαδήποτε χρονική στιγμή σε συμμετοχές νέων εθελοντών, που θα βοηθήσουν στην περαιτέρω επεξεργασία με βάση τα παραπάνω.

 

Επίσης, μπορούν στις συνεδριάσεις να συμμετέχουν σε ρόλο παρατηρητή όλα τα μέλη της Ελληνικής παροικίας του Μονάχου. Προϋπόθεση είναι η εκ των προτέρων δήλωσή τους στην Επιτροπή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.  

 

Υπενθυμίζεται, ότι με την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης επεξεργασίας (τη συμπλήρωση και καλύτερη επεξεργασία των επιμέρους άρθρων), θα ακολουθήσει η τρίτη φάση που θα αφορά στη μετάφραση και την επεξεργασία του κειμένου στη γερμανική γλώσσα και η εναρμόνιση άρθρων και καταστατικού με τη γερμανική νομοθεσία περί συλλόγων. 

 

Στην τέταρτη και τελευταία φάση θα ακολουθήσει δημόσια διαβούλευση, ανοιχτή σε όλη την ομογένεια του Μονάχου και τους συλλόγους και φορείς που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Θα μπορούν να προταθούν διορθώσεις, προσθήκες κλπ ώστε να ληφθούν υπόψιν πριν την ιδρυτική συνέλευση.   

 

Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 10π.μ. και θα διαρκέσει έως τις 4μ.μ. με δύο διαλείμματα.

 

Μόναχο, 3 Ιουνίου 2024

Η Επιτροπή Καταστατικού

elkmuc@gmail.com