Λύκειο Ελληνίδων - Η εκδήλωση με Θ. Διαμαντόπουλο

Εκδήλωση του Λυκείου των Ελληνίδων-Γραφείο Μονάχου με αφορμή τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

 

Με πλήρη επιτυχία διεξήχθη στις 15.05. στο πολιτιστικό κέντρο «Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος» η εμπεριστατωμένη ομιλία του ομότιμου καθηγητή του Πάντειου Πανεπιστημίου και συγγραφέα κ. Θανάση Διαμαντόπουλου με θέμα « Μισός αιώνας δημοκρατικής ομαλότητας: Δύναμη και αδυναμίες της ελληνικής δημοκρατίας»

Χαιρετισμό απηύθυνε η πρόεδρος του ΛτΕ-Γραφείο Μονάχου κα Μάγδα Κωνσταντινιδου, ενώ τον ομιλητή προλόγισε η Γραμματέας του ΛτΕ- Γραφείο Μονάχου κα Δανάη Κατσάνου.

Ο κ. Διαμαντόπουλος κάνοντας συγκριτικές αναφορές στην πολιτική ιστορία της Ελλάδας τα τελευταία 100 χρόνια, αναφέρθηκε στις κατακτήσεις, τα τρωτά σημεία και τις προοπτικές της Δημοκρατίας, επισημαίνοντας τους κινδύνους που ελλοχεύουν και καταδεικνύοντας τη σημασία της τόσο ως αξία, όσο και ως πολιτικό σύστημα.

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας ακολούθησαν ενδιαφέρουσες ερωτήσεις.

Η εκδήλωση έκλεισε με δεξίωση, όπου οι παρευρισκόμενοι σε ευχάριστη ατμόσφαιρα είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον ομιλητή και να ανταλλάξουν απόψεις.

Το Δ.Σ. του ΛτΕ-Γραφείο Μονάχου ευχαριστεί το Ελληνικό Προξενείο Μονάχου για την παραχώρηση της αιγίδας, όπως επίσης και την Ελληνορθόδοξη Μητρόπολη Γερμανίας για την ευγενική υποστήριξη.