Στο πλαίσιο των μαθημάτων της Νεοελληνικής Γλώσσας και της Ιστορίας, επιδιώκοντας οι μαθητές/τριες να επαναπροσδιορίσουν τις αποκτηθείσες γνώσεις καθώς και να τις αφομοιώσουν με βιωματικό τρόπο, πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικές επισκέψεις της Α΄και Β΄ Λυκείου στις εκθέσεις στο Stadtsmuseum και στην Γλυπτοθήκη .
Στο Stadtsmuseum με τον τίτλο „MIGRED 60 χρόνια και ακόμη είμαστε εδώ“ οι μαθητές και οι μαθήτριες ήρθαν σε επαφή με πολλές πτυχές της μετανάστευσης των Ελλήνων, από το 1960 που υπεγράφη η εργατική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας, μέχρι και σήμερα, μέσα από ιστορικές μαρτυρίες, κρατικά έγγραφα παραμονής και εργασίας, φωτογραφίες από θρησκευτικές, κοινωνικές, πολιτιστικές και οικογενειακές εκδηλώσεις της πρώτης γενιάς των μεταναστών, αντικείμενα καθημερινής χρήσης σε εργοστάσια, επιχειρήσεις και κατοικίες πρώτης διαμονής.
Στην Γλυπτοθήκη με τίτλο «Η Ελλάδα στο Μόναχο – 200 χρόνια ελληνοβαυαρικής φιλίας» οι μαθητές και οι μαθήτριες εντυπωσιάστηκαν ιδιαίτερα , γνώρισαν από κοντά την βαυαρική διάσταση του απελευθερωτικού αγώνα των Ελλήνων και την επίδραση του στο Μόναχο. Στοιχεία της κατασκευής τους αντικατοπτρίζουν τα γεγονότα της Ελληνικής Επανάστασης, όπως και την ανοικοδόμηση μίας νέας κρατικής οντότητας υπό τον Όθωνα παραπέμποντας στην δυναστεία του Οίκου των Wittelsbach.
Κατά την περιήγησή τους στις εκθέσεις οι μαθητές γνώρισαν , έμαθαν την ιστορία και διείσδυσαν στα συναισθήματα, στις σκέψεις και στο περιβάλλον μέσα στο οποίο διαδραματίστηκαν γεγονότα. Καθηλώθηκαν και μαγεύτηκαν αποκτώντας μια προσωπική πλέον, βιωματική σχέση με την Ιστορία και τον Ελληνισμό.