Ο ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ και οι Δημοτικές Εκλογές στο Μόναχο

 

Οι Δημοτικές Εκλογές στο Δήμο του Μονάχου πλησιάζουν. Ο «Δορυφόρος» θα κάνει τη δική προσπάθεια για να κινητοποιηθεί ο Ελληνισμός και να συμμετέχει μαζικά στις εκλογές.

 

Η μεγάλη συμμετοχή αφορά τον ίδιο τον Ελληνισμό, τη δική του δυνατότητα να αποτελεί υπολογίσιμη πολιτική δύναμη στην πόλη. Για την προώθηση αιτημάτων που αφορούν την ζωή του Ελληνισμού στην καθημερινότητά του.

 

Ο «Δορυφόρος» θα στηρίξει στις εκλογές τον υποψήφιο Δήμαρχο DieterReiter και υποψήφιους που θα σταθούν θετικά σε 5 τουλάχιστον αιτήματα:

 

1) Την στήριξη της Ελληνικής Κοινότητας Μονάχου και την δυνατότητα στέγασής της εφόσον φυσικά και το ΔΣ λειτουργήσει όπως έχει την υποχρέωση

 

2) Τον απεγκλωβισμό από τα γραφειοκρατικά προβλήματα του οικοπέδου που προσδιορίζεται για την ανέγερση ελληνικού σχολικού διδακτηρίου στο BergamLaim.

 

3) Την στήριξη των τμημάτων ελληνικής γλώσσας από πλευράς του Δήμου.

 

4) Την στοχευμένη προσπάθεια ενημέρωσης και ένταξης των ελλήνων σε προγράμματα που αφορούν την εργασία, την επαγγελματική εκπαίδευση, την συνταξιοδότηση και άλλων κοινωνικών θεμάτων.

 

5) Την στήριξη των πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων του Μονάχου.

 

Αυτό θα είναι το κριτήριό μας και στην επιλογή Ελλήνων υποψηφίων και όχι απλά και μόνο λόγω της υπηκοότητας.

 

Μέχρι στιγμής ο «Δορυφόρος» δηλώνει την υποστήριξή του στους υποψηφίους Γιώργο Χανατβαρίδη με το SPD καθώς και τον Παύλο Δέλκο με το κόμμα των LINKE οι οποίοι έχουν ταχθεί υπέρ των παραπάνω αιτημάτων.

 

Η ανακοίνωσή μας αυτή αποτελεί και πρόταση στους άλλους υποψηφίους Έλληνες και γερμανούς να δεσμευτούν και να στηρίξουν τα αιτήματά μας αυτά.