20.000 πολίτες ενάντια στην Pegida στο Μόναχο

Πολλοί Έλληνες συμμετείχαν στην εκδήλωση ενάντια στον ρατσισμό και την ξενοφοβία χθες στο Μόναχο.




Φωτο: Τζιτζιλάκη

Σήμερα όλοι στην Sendlinger Tor Platz 

Σήμερα στις 17.30 στην Sendlinger Tor Platz. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο ρατσισμό, την ξενοφοβία και την τρομοκρατία. Στην εκδήλωση καλούν όλα τα γερμανικά κόμματα της πόλης, κοινωνικοί φορείς.

Ο ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ συμμετέχει στην επιτροπή καλέσματος και καλεί όλες τις Ελληνίδες και του Έλληνες σε συμμετοχή!

Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην Pegida την ερχόμενη Δευτέρα

SPD, Grünen, Rosa Liste, FPD, Linken, Piraten το Ausländerbeirat καλούν σε ειρηνική διαδήλωση ενάντια στην Pegida (Μάλιστα πληροφορίες θέλουν και την CSU να καλεί στη συγκέντρωση) την ερχόμενη Δευτέρα στις 17.30 στην Sendlinger Tor Platz. 

Τα γεγονότα στο Παρίσι αλλά η και απόφαση των ακροδεξιών να συμμετέχουν στη διαδήλωση που διοργανώνει στο Μόναχο η Pegida δημιούργησε ένα ρεύμα αντίστασης που οδηγεί σε μια αντι-συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Στη συγκέντρωση έχουν καλέσει επίσης ο Δήμαρχος του Μονάχου, Dieter Reiter,οι πρώην Δήμαρχοι Ude και Vogel και πολλές άλλες προσωπικότητες. Πριν τα Χριστούγεννα σε παρόμοια εκδήλωση είχαν συγκεντρωθεί πάνω από 20.000 πολίτες. 

Ο Δορυφόρος συμμετέχει στους επίσημους φορείς που καλούν στην συγκέντρωση, 

Πάνω από 12.000 πολίτες συγκεντρώθηκαν στο Μόναχο ενάντια στην Pegida.

Ο ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ συμμετείχε στo κάλεσμα των διοργανωτών.Συγκεντρώσεις επίσης, σε Δρέσδη, Βόννη, Kassel, Würzburg. Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ 

Εκδήλωση συγκέντρωσης ενάντια σε Pegida και ρατσισμό

Kundgebung am 22.12.2014, 18.00 Uhr, Max-Josef-Platz

Platz Da?! – Flüchtlinge sind hier willkommen! Asylheime brennen und der rechte Mob macht immer unerträglicher Stimmung gegen Flüchtlinge & MigrantInnen. Höchste Zeit dagegen ein deutliches Zeichen zu setzen! Deshalb rufen wir, das Bündnis Bellevue die Monaco zu einer großen gemeinsamen Kundgebung am 22.12.14 auf den Max-Josef-Platz vor die Staatsoper! Gruppen & Initiativen & Vereine, […]

Ίδρυση αντιρατσιστικού δικτύου στο Μόναχο

Mια ομάδα ελλήνων, ενεργά μέλη της παροικίας, με έντονη συμμετοχή σε διάφορους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς χώρους και στην τοπική κοινωνία, ίδρυσαν πριν λίγο καιρό το <<ελληνικό αντιρατσιστικό δίκτυο>> στο Μόναχο.

Με μεγάλη ανησυχία παρακολουθούμε την έξαρση των φαινόμενων ρατσισμού, ξενοφοβίας και φασισμού στην πατρίδα μας, αλλά και γενικότερα στην Ευρώπη.

 

Τα μέλη του δικτύου θεωρούν ότι για την αντιμετώπιση των φαινομένων ρατσισμού και την πρόληψή τους δεν έχουν την πολυτέλεια του διαχωρισμού. Όλες οι δυνάμεις που αγωνιούν για την έξαρση του ρατσισμού και θέλουν να καταπολεμήσουν την εξάπλωσή του, οφείλουν να δράσουν ενιαία. Αυτός είναι και ο λόγος για την υπερκομματική σύνθεση του <<ελληνικού αντιρατσιστικού δικτύου>>.

 

 

Στους σκοπούς της δημιουργίας του δικτύου αναφέρονται τα παρακάτω

 

Το «ελληνικό αντιρατσιστικό δίκτυο» επιδιώκει να ενώσει την ανησυχία του με όλους τους άλλους φορείς που θα ήθελαν να ευαισθητοποιήσουν και να κινητοποιήσουν την ελληνική κοινωνία στην διασπορά σχετικά με θέματα ρατσισμού, ξενοφοβίας και φασισμού.

 

Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια υποδομή, να ενημερωνόμαστε και να ενημερώνουμε τον Ελληνισμό του Μονάχου και της Γερμανίας, αλλά και ευρύτερα, για γεγονότα ρατσισμού και ξενοφοβίας στην πόλη μας, καθώς και για τις δράσεις που διοργανώνουν οργανώσεις και φορείς στην περιοχή μας.

 

Επιδιώκουμε να μεταφέρουμε στους συμπατριώτες μας στην Ελλάδα τη δική μας πολύχρονη εμπειρία από τη Γερμανία, σε ό,τι αφορά τους τρόπους και τις πολιτικές αντιμετώπισης φαινομένων βίας, ρατσισμού και ξενοφοβίας.

 

Με ανοιχτές εκδηλώσεις, φόρουμ διαλόγου, ημερίδες και άλλες δράσεις και πρωτοβουλίες θέλουμε να δώσουμε το δικό μας παρών στην προσπάθεια να αντιμετωπιστεί κάθε είδους ξενοφοβίας, ρατσισμού και φασισμού.

 

Για το ελληνικό αντιρατσιστικό δίκτυο

Παύλος Δέλκος (συντονιστής)

pavlos-delkos@web.de

Τα μέλη του δικτύου:

Γρηγόρης Γιάκης, Αθανάσιος Κρίκης, Γιώργος Κίτσιος, Νικόλαος Μανδρόχαλος, Ιωάννα Παναγιώτου, Κώστας Τάτσης, Γιώργος Χανταβαρίδης

Συγκέντρωση συμπαράστασης για τη ΧΑ από γερμανούς ναζί έξω από το Ελληνικό Προξενείο Μονάχου

Τι αν αρνήθηκαν κάθε σχέση με τους Ναζί, τι αν έχουν απαρνηθεί τον ,,Φύρερ,, οι χρυσαυγίτες στις απολογίες τους. Το αδερφό γερμανικό ναζιστικό κόμμα πραγματοποίησε πριν λίγες μέρες <<αγρυπνίες>> έξω από το Ελληνικό Προξενείο του Μονάχου ζητώντας την άμεση αποφυλάκιση των Χρυσαυγιτών και την παραίτηση της <<ανθελληνικής κυβέρνησης στην Ελλάδα>>.

Μάλιστα ο γερμανός ομιλητής στην συγκέντρωση Mattias Fischer φορούσε μπλουζάκι με το έμβλημα και το όνομα της Χρυσής Αυγής ενώ στο τέλος της εκδήλωσης παίχτηκε ο ύμνος της ΧΑ.

 

ΟτίτλοςτωνπλακατέλεγεDie Lösung für Griechenland = ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ